Baletanke za sva vremena

Baletanke za sva vremena Modni trend za prol/leto 2018 jeste ženstvenost: lepršave haljine, suknje do kolena, cvetni dezeni, tunike pastelnih boja...A uz sve to i njihovo veličanstvo BALETANKE.

Prave se od kože, platna, satena, ripsa, i mnogih drugih modernih marerijala - glitera, sa ukrasima, štrasom, kamenčićima.

Baletanke su modna klasika i opšteprihvaćene su kako u svetu, tako i kod nas. One su pre svega praktične, mekane i udobne, lako se kombinuju uz svakodnevnu sportsku ali i elegantnu odeću.

Ukoliko su na dohvat noge, ne samo da će ih nositi na poslu, većina žena će se za njih odlučiti i prilikom popodnevnog izlaska, odlaska u kupovinu, šetnju, ili, zašto da ne, i prilikom nedeljnog odlaska na pijacu. Tajna baletanki je možda i u tome što su jednostavne, ističu ženstvenost, naglašavaju članak i uopšte, lepotu ženske noge.

Pedesetih i šezdesetih godina su ih nosile i Brižit Bardo i Odri Hepbern i mnoge sledbenice trenda koje su u njima mogle u isto vreme da izgledaju i mladalački opušteno, sportski i neformalno ali i sofisticirano, elegantno i zavodljivo.

Najbolje izgledaju kada se vidi deo noge (dakle uz ¾ pantalone ili helanke), a ukoliko su jednobojne uz čarape sa neobičnim printom, a u suprotnom na bose noge.